петак, 06. новембар 2009.

Taktike u fudbalu 2.deo

Opis:
4-4-2 romb je taktika u kojoj su igraci ravnomerno rasporedjeni po terenu, ali u uzoj formaciji u odnosu na klasicnih 4-4-2

obezbedjujuci jacu sredinu terena. Taktika koja daje extra cvrstinu ekipi dajuci jednom od centralnih veznih igraca izrazito

defanzivne istrukcije, dok drugi zauzima poziciju iza napadaca sa vecom slobodom.Napadacka "romb" 4-4-2Napadacka taktika gde ofanzivni vezni igrac (polu-špic) i bekovi (spoljni igrači) imaju zadatak da ucestvuju u napadu kada god je to moguce.Preporucuje seEkipama koje zele da postignu mnogo golova, ili su prinudjene da jure rezultat.

Ekipama kojima je napad jaci deo tima.

Ekipama sa krilima dovoljno brzim da se lako transformisu iz odbrane u napad i obratno.

Centralnim veznim igracima fizicki jakim, tehnicki dobro potkovanih, ako je moguce sa dobrim napadackim karakteristikama.Ne odgovara:

Timovima koji zele da igraju oprezno, defanzivno.

Timovima koji imaju vise kvaliteta u odbrani nego u napadu.

Timovima koji nemaju dovoljno dobrih tehnicara za mesto centralnih veznih igraca.Defanzivna "romb" 4-4-2Odbrambena taktika gde ekipa igra oprezno sa vecinom centralnih veznih igraca orijentisanih na pomoc odbrani.Preporucuje se:Ekipama koje zele da sacuvaju rezultat, trazeci sansu za gol u retkim napadima.

Ekipama kojima je odbrana jaci deo tima.

Ekipama sa krilima dovoljno brzim da se lako transformisu iz odbrane u napad i obratno.

Centralnim veznim igracima fizicki jakim, tehnicki dobro potkovanih, ako je moguce sa dobrim defanzivnim karakteristikama.Ne odgovara:Timovima koji zele da postignu mnogo golova.

Timovima koji nemaju dovoljno dobrih igraca da igraju na sredini terena.

Timovima koji imaju tehnicki dobro potkovane igrace sa ofanzivnim karakteristikama.StandardnaStandardna taktika u kojoj je posed lopte iznad svega.Preporucuje se:Ekipama dobro izbalansiranim, kvalitet i u napadu i u odbrani.

Ekipama sa krilima dovoljno brzim da se lako transformisu iz odbrane u napad i obratno.

Ekipama ciji se centralni vezni igraci podjednako dobro snalaze kako u napadu tako i u odbrani.Ne odgovara:Timovima koji ne zele da napadaju, ili ne zele da se brane.

Timovima koji nemaju dovoljno dobrih tehnicara za mesto centralnih veznih igraca.

Нема коментара:

Постави коментар