субота, 7. новембар 2009.

Pressing igra br.1

Dobni uzrast: U15


Broj igrača: 12 igrača i 1 vratar

Faza: Uvježbavanje


Sadržaj:


Igra 6 protiv 6 sa 1 golmanom. Plavi tim pokušava graditi igru u obrani. Nije im dozvoljeno igrati dugim loptama i njihovi napadači moraju postići pogodak u roku do 10 sekundi od prijema lopte na veliki gol bez golmana. Kada postignu pogodak dobiju jedan bod. Žuti tim (kojemu upute daje trener) pokušava izvršiti pritisak na protivnika dobrim postavljanjem u obrani. Kada osvoje loptu i postignu pogodak na veliki gol sa vratarom dobiju 2 boda. Kada lopta iziđe van igra ili kada je postignut pogodak, lopta se vraća golmanu plave ekipe.



Upute trenera:

Davati upute žutim igračima. Označiti zonu. Odabrati pravi trenutak za izvršiti pritisak. Stajati na prstima. Također žuti vezni igrači moraju biti pod uzbunom.

"U prvom primjeru sam rekao igračima da pokrivaju jednu stranu obrane gdje je lopta, a drugu stranu ostave totalno nepokrivenu."

" Rekao sam vrataru plave ekipa da loptu dodaje nepokrivenom obrambenom igraču. U takvoj situaciji je vrlo važno da su plavi vezni igrači pod pritiskom i dobro pokriveni. Ako ne pokrivaju plave 6 i 8 onda imaju velik problem."

" U ovoj situaciji se vidi da žuti desni napadač (7) kasni u većini situacija. Žuti 11 i 9 stižu točno na vrijeme, pa lopta ne može više ići natrag, ali plavi igrač (5) može dodati loptu napadačima. Onda žutim igračima treba reći da daju više prostora plavim obrambenim igračima 3 i 4 (oko 3 m). Također treba reći žutom broju 7 da se pomakne više desno. Ne treba se bojati da će vratar odigrati loptu plavim 3 ili 4 ako ih markiramo u razmaku 3 - 4 metra. Golman će vjerojatno dodati loptu broju 5 i onda su igrači još bliže nego prije i lakše im je praviti pritisak. "



Nadogradnja vježbe:

Ako napadači (žuti) lako oduzimaju loptu onda treba proširiti igralište.



Oprema:

Najmanje 8 čunjeva za označiti područje igre. Najmanje 10 lopti. Najmanje 6 markira. Dva velika gola.

Нема коментара:

Постави коментар